Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Hlasování: 4 kanál - 2p vs. 3p

o Navštíveno 2557x o
o 16.10.2009, 08:38 | Radeggast
Zdravím hifíky... :)

Napadlo mě, že bych si dal 3p, ale mám pouze 4ch (ten se nedá měnit)... Středy + výšky bych dal hned vedle sebe (čímž bych řešil tc pro obě stejně) a připojil je na origo vyhybku... Vyhybku + středobas bych dal aktivně na 4ch...
Šlo by mi pouze o to, aby šlo z palubky více scény...

Hlasování: Mám to zkusit nebo raději zůstat u 2p v aktivu???

o 16.10.2009, 09:15 | Milhauzz
Nu, dobře udělaný dvoupásmo bude lepší než blbě udělaný třípásmo - jasně, neobjevil sem ameriku :) ale jen ze zkušeností si myslím, že odladit aktiv 3 pásmo bude hrozná noční můra a dá se tím víc pokazit než získat.

Osobně bych raději upgradoval nebo lépe odladil dvoupásmo, než se hnát do tří pásma. Chtěl jsi názor, máš ho. CHtěl jsi hlas? U mě 1:0 pro douvpásma :)
o 16.10.2009, 09:39 | lukee_cz | Upraveno: 2009-10-16 09:49:49
Bude sub? radio zustane stejne?
S tvym radiem hlavne pocitej s tim, ze stredy budou muset hrat od 250Hz nebo niz (pokud chces nechat full aktiv). Pripadne deleni resit pres aktivni vyhybku...tohle urcite vsechno vis, ja jen taky jako Milhauzz, ze to neni zadna prdel a hlasuju pro to nechat dvoupasmo.
2:0
o 16.10.2009, 09:52 | prohifi.cz
Kdyz mas kvalitni komponenty, tak 2p umi zahrat hodne dobre... osobne urcite souhlasim s Milhauzzem - zustal bych u 2p a poradne si s tim pohral.

Nevim co presne za komponenty mas, to by se tu asi hodilo taktez zminit... ale tak to vidim ja :-)
o 16.10.2009, 10:02 | Radeggast
Repro budu určitě kupovat nový na jaře, ale ještě nevím co...

Co mě štve, tak je to, že když řídím, tak mám 10cm před středobasem nohu a už je znát, že ten zvuk se někde "lomí"... :)

Takže 3:0 pro 2p...
o 16.10.2009, 10:09 | Escudo
střed nemůžeš řešit klasickou pasivní výhybkou tak jak ty popisuješ, musela by to být výhybka šitá na míru pro střed, protože to ořezání výhybky pro klasickej středobas určitě nebude středu sedět, pokud chceš třípásmo tímhle způsobem, tak jedině přes HU, který umí 3 way a všechno aktivně, čili dokoupit dvoukanál, tohle fungovat nebude
o 16.10.2009, 11:06 | michalm
Ak budes kupovat nove repro aj s odladenou vyhybkou od vyrobcu, mas moznost dat stredobasy na palubovku , rozhodne by som sa priklonil k trojpasmu aj ked len v pasivnom zapojeni.
o 16.10.2009, 11:07 | michalm
pardon , nie stredobasy ale stredy na palubovku
o 16.10.2009, 11:13 | Radeggast | Upraveno: 2009-10-16 11:14:07
To jsem měl na mysli... Vyhybku právě od nových repro (ze setu)... Tu bych připojil na první výstup RCA (který je nomrálně pro výšky) a nastavil HPF na nějakých 250, možná i víc (pokud mi to rádio dovolí)... Vyhybka by byla ale pouze na výšky a středy, středobas by zapojen nebyl... Na druhý výstup RCA středobas (80 - 250) a na třetí SW...

EDIT: Ty čísla jsem odhadoval, nevím jak mají být dělící frekvence u 3p...
o 16.10.2009, 11:19 | Escudo
to je právě to co nejde, protože navalíš středovej reproduktor na výhybku, která je charakterizovaná na středobas, jako hrát to bude, ale u dvou nejdůležitějších součástí (střed a výška) ztratíš ve dvou ohledech nastavitelnost (u výšky HPF a u středu LPF). Navíc to degraduješ výhybkou, která k tomu neni. Třípásmo ano, ale buď pasivní a celek, nebo na míru postavená výhybka, případně komplet aktiv, jinak jednoznačně 2 way

já jsem zastáne třípásma, projev je prostě lepší a celistvější, ale chce to investici
o 16.10.2009, 11:19 | Escudo
btw, mám komplet 3 way na prodej
o 16.10.2009, 11:42 | ivls
bod za 3-pasmo,
ale použít nějakou pasivní vyhýbku, která umí biam zapojeni - tj. na dva kanály středy a vyšky a na druhé dva kanály středobas
já to hrál přes focal crossblock, je to v podstatě to samé, jen je to komfortnější na ladění a je tam více kmbinací - viz foto
myslím, že biam umí třeba morel vyhýbka serii elate, pokud se nepletu

foto k příspěvku  od ivls

o 16.10.2009, 11:46 | michalm
Ak zapojis stred na pasivnu vyhybku , kde ho vyrobca orezal na povedzme 800 HZ a stredobas pustis od 250 Hz dole, potom ti bude chybat pasmo medzi 250 a 800 Hz. Ako napisal Escudo alebo full pasiv alebo full aktiv. Robia sa aj bi-ampingove vyhybky ale neviem ci pre trojpasmo.
o 16.10.2009, 12:09 | Cenda
to, co ma Radegast na mysli se normalne dela. Ricci s Elatama tak jezdil i jednu sezonu EMMA. Je to hodne velkej kompromis, ale da se. Stred a vysku napojis na originalni vyhybku do "lainy" nad sebe a pripadne muzes neco nastavit na pasivni vyhybce pokud to umoznuje, stredobas das aktivne. Dulezite upozorneni - delici frekvence stredu a stredobasu se ti bude pohybovat mezi 400-1100 Hz, podle komp. Normalni HU to neumi, musis stejne pouzit procesor, nebo HXD2, DEX99P atp. Takze ve finale to financne uz moc nema k plnemu aktivu, takze bych spis doporucil aktivni 2p, nebo rovnou vyhledat misto na dalsi 2k pro stredobasy / 6k na kompo system, kdyz jsi na stiru s mistem.
o 16.10.2009, 12:12 | Cenda
pokud to teda nestavis na soutez, abys mel 3p v SQ 5k :-) potom by to smysl melo, ale zaroven by sis mel zacit hrat i s tema pasivnima vyhybkama.
o 16.10.2009, 14:04 | Radeggast
Cenda: Dík za upozornění, věděl jsem, že to HU nebude umět tak dolů, ale čekal jsem aspoň do těch 600Hz... Nakonec jsem se dostal k 1.25kHZ... To je ale hloupý... :D

Já to asi nebudu kombinovat (třeba přejít na Alpine s PXA-H100, pokud by to H100 uměla) a udělám prostě 2p...

Čili, závěrem...
Šlo by to takhle udělat mít dobrou HU nebo procesor, ale v tom případě už je lepší mít full aktiv...
o 16.10.2009, 17:01 | Cenda
pripadne bi-amp s Clarionem 928/938, ktery nema vyhybky, ale TC ano.
o 01.11.2009, 17:29 | Radeggast
Hm, ještě mě napadl jeden způsob jak to obejít...
Co kdybych rádio nastavil na normální režim (ve kterém pravděpodobně TC fungují) a přední + zadní výstup bych pustil do tohodle:
[ Link ]
případně:
[ Link ]
o 01.11.2009, 17:45 | ivls
jj, dobry postreh, ta Augiho vyhybka za 2 tisice je hodne dobra vecicka - za ty penize
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.443 sekund.